fredag 29 april 2011

Oj, vad tiden går fort!

Häromdan upptäckte jag att löjtnantshjärtat blommade, våren har verkligen rivstartat..

Sticklusten ville inte riktigt infinna sig veckan innan påsk, det var ju så skönt att vara ute i solen. Men så lånade jag dessa mysiga små böcker på biblioteket. "Värma en liten" och "Restvärme" red. Anna Braw. Man hör nästan på titlarna vad de handlar om eller? Stick- och virkbeskrivningar till små och stora plagg som med fördel kan använda  till välgörande ändamål. Så då plockade jag fram garn och stickor igen.

Först ut blev det naturligtvis en mössa. Modellen stickas i ett stycke, framifrån och bak, med knytband och allt. Så det blir bara två trådar att fästas och ingen sömnad alls eftersom...
jag valde att sticka ihop den lilla, lilla sömmen mitt bak. Hoptagningarna bildar en "sjöstjärna" baktill som jag tycker är fin. Garn: Arwetta sockgarn (restgarn naturligtvis) stickor: nr 3

Sedan rotade jag fram mer restgarn, en hel hög med garn som jag fick efter en vindsröjning. Tror att det är från slutet av 70-talet - början av 80-talet så det har ju några år på nacken men är fullt användbart. Mest akryl men med ungefär en tredjedel ull så det värmer. Nu var bara frågan vad jag skulle göra med det... En tröja trodde jag inte att jag hade tålamod med så det fick bli.....mössor naturligtvis! Ett enkelt mönster fick det bli: Man Hat som jag stickat innan och trivts med. Ett nystan räcker precis lagom till en mössa och det fanns minst femton nystan så jag har att göra ett tag...Så småningom ska alltihop skickas till Hjälpstickan.

Strax innan det blev varmt så stickade jag ett par muddar i merinoull, ett sockgarn som till och med kan torktumlas. Men nu ligger de i lådan för vintergrejor och väntar på hösten, men har SMHI rätt så kanske jag plockar fram dem i nästa vecka.

Ha en skön Valborg och första maj!

Våriga hälsningar
/Sanne

söndag 3 april 2011

Inget att visa

Eller rättare sagt:  kameran är på vift och kommer inte hem igen förrän tidigast nästa helg. Så kan det gå när man är glömsk..Annars så har jag åstadkommit mycket lite sen sist, mycket jobb och andra åtaganden och lite handarbete skulle man kunna säga.
Ett par lingonsockor och  muddarna i påfågelmönster har i alla fall blivit klara, får visa bilder när kameran återvänder hem. Vågar nästan inte säga det högt men tror att jag börjar bli lite trött på sockor för tillfället. Inte bra med tanke på att jag har flera par påbörjade...Fler UFO:n behöver jag inte! Kanske dags att ta en titt i den högen förresten, man kan ju hitta något där att ta tag i.
Och förresten filmen "The King´s Speech" var jättebra! Rekommenderas starkt!

Bildlösa hälsningar
/Sanne