måndag 27 augusti 2012

De här flyttade in i helgen

och oj vad de förökade sig snabbt! Hoppas de är flygfärdiga snart.....

fjäderlätta hälsningar
/Sanne


söndag 19 augusti 2012

Going West


skulle man kunna säga att jag är... I mailet med den sista ledtråden till Rockefeller så fick man en bonus: 50 % rabatt på alla Stephen Wests mönster, något som jag naturligtvis utnyttjade. Sammanlagt 7-8 st blev det så höstens stickningar är räddade!  Och sen var jag ju "tvungen" att prova på nåt också. Det fick bli en Earth & Sky eftersom jag faktiskt hade ett garn som passade, Drops Baby Merino. Den mörkare blå färgen på bilden är i själva verket turkos men det blev så här på bilden av någon anledning.

Jag har också börjat på en Spectra men den ligger lite på is eftersom jag inte kan bestämma mig för om jag ska byta garn eller inte. Det bruna är okej men jag tycker att det ljusa är lite för mycket leopard eller kanske giraff? Jag funderar istället på ett annat garn som visserligen också går i orange men mörkare och med rött i. Får väl prova och ser hur det blir. 

Min första jobbvecka har nog varit årets finaste, solsken och värme hela tiden. Typiskt när man måste vara inomhus! Men kvällarna har varit ljuvliga och jag har njutit av dem varje sekund. 

Ha en bra söndagskväll!
/Sanne

torsdag 9 augusti 2012

Inte bara KAL

stickar jag, men nästan...En Wingspan blev till under semesterns alla bilresor. Bra ta-med-stickning, inga konstigheter att hålla reda på när man har uppmärksamheten på annat håll.
Den är fortfarande i oblockat tillstånd tyvärr, får ta mig i kragen där. Jag stickade så långt garnet, 100 g Regia World Circus, räckte och då blev det nio vingar istället för originalets åtta. Och eftersom jag var mitt uppe i min Rockefeller just då så bestämde jag mig för att istället för den rätstickade avslutande kanten så gjorde jag en i-cord vilket blev jättebra. Jag använde mig av ett enfärgat garn till den, tycker det blir lite mindre "oroligt". Blir nog fler så småningom eftersom modellen ligger så bra om halsen. Nu hoppas jag bara att garnet blir lite mjukare när jag tvättar det för som det är nu så är det lite sticksigt och det har jag väldigt svårt för.
Nu ska jag gå ut och sätta mig i kvällssolen en stund.
Ha en bra kväll!
/Sanne

tisdag 7 augusti 2012

Rockefeller del 4

och nu är den färdig! Ja, så här blev den till slut
Den sista ledtråden var den som tog längst tid att sticka trots att den var den enklaste. Bara två randiga rätstickade snibbar med i-cord i varje kant och en hoptagning vart fjärde varv och trots det fick jag repa upp   ett antal gånger! Glömde allt som oftast den där hoptagningen och ibland att sno garnerna för att de skulle gömmas i i-corden. Kunde väl ha struntat i felen men jag hade gett mig sjutton på att det inte skulle vara något som jag skulle gå och reta mig på i efterhand! 

En av de saker som jag verkligen gillar med den här sjalen är att den är så pass genomtänkt att till och med baksidan blir presentabel. Alla ytterkanter avslutas t ex med i-cord så det blir inga fula kanter utan alla färgbyten och trådändar göms i den. Det är heller inga långa flotteringar på baksidan trots många tråd/färgbyten. 

I diskussionstråden på Ravelry var många väldigt kritiska till den här sista ledtråden och valde att göra om den på olika sätt. Men jag tyckte att den passade väldigt bra ihop med resten av sjalen och stickade därför efter beskrivningen. Det ångrar jag inte! De långa snibbarna gör sjalen väldigt bekväm att bära, vilket håll man än väljer att ha den på, och rätstickningen är mjuk och skön runt halsen. Jag är ganska övertygad om att den kommer att bli en favorit i vinter.

Ikväll blir det inte något sittande på altanen inte, det är rena höstvädret! Ska kolla in stickcaféet på FB i stället tror jag. 
Ha en skön kväll oavsett väder!
/Sanne

torsdag 2 augusti 2012

Rockefeller del 3

Höll visst på att glömma att visa hur tredje ledtråden blev
och på nära håll 
så ser man hur ojämna maskorna är. De lodräta linjerna är lyfta maskor som bara stickas vartannat varv och jag tycker det är svårt att få det riktigt jämnt och snyggt då. Men det får faktiskt duga! I morgon kommer sista ledtråden och det ska bli extra spännande att se hur det är tänkt att avslutningen ska se ut. Och jag har nästan hälften av garnet kvar.....

Fortfarande semesterhälsningar
/Sanne