söndag 9 september 2012

Färdigt förresten


Håller på med flera saker samtidigt (vilket i och för sig inte är ovanligt för mig) så just nu har jag många halvfärdiga saker och inte så mycket färdigt. Förutom ett par sjalar som ni redan sett men inte helt färdiga kanske? Cecilias fina Esmeralda är nu blockad:
En av mina halvfärdiga saker är ytterligare en Esmeralda som jag suttit halva (men det känns som hela) kvällen och stickat baklänges på. Visserligen är den väldigt lättstickad men det finns ju gränser för hur avslappnad man kan vara....

För ett par veckor sedan gjorde jag färdigt min Earth & Sky och den har legat färdig för blockning sedan dess, men, men...
Hade först tänkt att göra en rand till men garnet skulle inte räckt till och efter en stunds överläggning med mig själv bestämde jag mig för att det fick räcka så här. Valde istället att göra bård nr två  med resterna av det turkosa, lite fiddligt att få det snyggt på baksidan men är nöjd med resultatet.

Jaha det var allt från mig för idag, ha en bra kväll!
/Sanne

söndag 2 september 2012

Provstickning: Esmeralda

Jag fick äran att provsticka sjalen Esmeralda som Cecilia har gjort. Nu är den första av två planerade färdig och så här ser den ut oblockad:
och så här ser den ut just nu:
Så fort den torkat ska jag ta bättre bilder!
Sjalen är stickad i Drops Alpaca  (färg 7300 lime) och stickor nr 5. Två nystan, 100 g, har jag använt och då  blev den ca 55 cm från hals till nederkant och ca 120 cm från vinge till vinge. Men det fina med det här mönstret är att man kan göra den hur stor eller liten man vill! Man stickar tills man inte orkar/vill/garnet är slut/den är lagom stor och avmaskar sedan med dubbelt garn vilket jag INTE gjorde eftersom garnet tog slut fortare än jag tänkt mig....Enligt min erfarenhet blir den också bra både i tunt och lite tjockare garn, ett användbart mönster med andra ord! Sjalen är också lättstickad vilket är en stor fördel när man stickar framför TV:n eller åker bil/tåg/buss. Nu ska jag sticka lite till på nummer två.

Hälsningar
/Sanne