måndag 31 december 2012

Gott Nytt År

önskar jag alla! Och önskar att det snart, snart ska bli sommar igen.
/Sanne


lördag 29 december 2012

Julstress?

Nä så här illa var det inte! Men jag ska
 nog börja på julklappsstickningarna
lite tidigare nästa år.
Jaha, det blir inga bilder på diverse julklappar jag gjort eftersom jag glömde att fota... Och jag kan nog inte ens skylla på julstress eftersom jag låg ovanligt bra till i år med allt som ska göras. Det enda som var stressigt var stickningarna, det blev lite bråttom på slutet.

Men i alla fall, jag gjorde en Elderflower till syrran och en Florence till en bekant och en basker från Kreativ stickning i vinrött Big Merino från Drops och en Man Hat och en mössa till som jag inte kan hitta mönstret till eller kommer ihåg namnet på, men den ser ut så här.

Och så får jag inte glömma dockfilten till lilla J, lila med blå ränder i sicksack enligt önskemål. Den har jag hittat på mönster till själv så den går tyvärr inte att länka till ens. Hädanefter ska jag ta bilder så fort nåt är klart! Kanske kan det bli mitt nyårslöfte?

Ha det bra
/Sanne

söndag 23 december 2012

Fjärde advent


och dan före dopparedan. Och det verkar faktiskt som om det blir en jul med snö! Inte för att jag precis älskar snö men det blir liksom lite mer stämningsfullt så.

Bara en bok i kalendern, men vilken bok! När jag började bläddra i den så ville jag genast sätta igång och prova nån modell men jag behärskade mig. Höll som bäst på med Filten och hade gett mig sjutton på att bli klar med den. Tänkte att jag skulle börja på i jul MEN jag har glömt att skaffa garn till den! Kanske kommer jag till affären i mellandagarna...Ja, ja det fattas ju inte att göra precis.
"knit, Swirl! av Sandra McIver
 I vilket fall som helst så stickas alla koftorna efter ungefär samma recept: en cirkel som stickas utifrån och in med ett hål i mitten där ärmarna stickas in. Låter det klurigt? Ja jag fick fundera en stund även med boken framför mig hur det gick till men tror att jag har koll nu. För en sån här vill jag ha!

Adventshälsningar
/Sanne 

lördag 22 december 2012

Julfriden sänker sig

över mitt lilla torp i skogen. Maten är lagad och/eller bakad, städningen avklarad, klapparna inköpta och inslagna, granen klädd. Nu ska jag dricka lite glögg och provsmaka julgodiset och plocka fram stickningen igen.

Ha en lugn och skön kväll
/Sanne

söndag 16 december 2012

Tredje advent

och det töar för fullt ute. Undrar om det blir någon vit jul?

I dagens lucka hittade jag de här:  "Essentially Feminine Knits" av Lene Samsoe.
Har inte hunnit titta så jättemycket men fina saker är det! 

Och så en favorit igen, Nicky Epsteins "Knitting block by block". 
Massor av rutor att sticka och tips på hur man kan använda dom. 

Jag kan tyvärr inte visa vad jag stickar på just nu eftersom det är julklappar alltihop (och jag misstänker att mottagarna tittar in här ibland) så det får bli lite senare. Men jag har provkört min Akropolis och den är jätteskön, värmer så gott om mina frusna axlar. Tyvärr har jag inte lyckats ta något foto med den på, det är verkligen svårt att ta kort på sig själv och någon annan att fota den på har jag inte lyckats få tag på än så länge.

Ha en skön kväll på er
/Sanne

torsdag 13 december 2012

Extralucka

För att fira Lucia så öppnar jag en extralucka i min kalender.

Blir man sugen på att virka mormorsrutor men kanske tröttnat liiite på de gamla vanliga så är den här en riktig inspirationskälla. Massor av olika rutor, både enkla och mer avancerade. Ska bli kul att prova några.

I den här finns också många fina rutor OCH förslag på vad man kan använda dem till förutom kuddar och filtar. Och sådana tips är alltid välkomna.

Hoppas att ni fått massor av lussebullar idag! Stämningsfulla Lusse-hälsningar
önskar Sanne


måndag 10 december 2012

Från solsken till snöfall

I somras, när det var som varmast och soligast, började jag på en Akropolis bolero men jag hann inte så långt innan den hamnade i UFO-högen, det var så många stickningar på gång just då. Men nu tog jag tag i den igen för ett par veckor sedan och snart är den nog klar ser det ut som. Garnet är DROPS BabyAlpacaSilk, som är så mjukt och skönt, stickor och virknål 3,5. 
 
Först stickar man en avlång bit som man sedan syr ihop i bägge ändar, det blir ärmarna.
Runt öppningen i mitten och nertill på ärmarna virkar man stolpgrupper ett antal varv
Några varv till så är den klar. Och nu ligger julduken på köksbordet och snön faller så stilla därute.

Ha en skön måndag
/Sannesöndag 9 december 2012

Andra advent


och dags att öppna dagens "lucka"!
Först ut är "Feminine knits" av Lene Samsoe. 27 modeller att sticka, en del ganska lätta, en del lite svårare, men alla snygga. Nån gång så...

Nästa bok är: "Shortstory" av Cathy Carron. Precis som titeln säger så är det korta stickningar, koftor, boleros och sånt där som är skönt att ha när det känns lite kyligt. Och så finns det ju såna som passar när det  är varmt också. Blir nog något stickat från den här till jul eller kanske framåt våren.

Ha en skön andra advent och söndag!
/Sanne


fredag 7 december 2012

Personlighetsförändring?Ja det är nästan så att jag började undra ifall det drabbat mig. Jag har nämligen gjort en sak färdigt utan att börja på något nytt! Nästan ska jag tillägga för det återstår att fästa alla trådarna (får vänta till julledigheten)  och de är MÅNGA...Det är filten Old Forge som jag syftar på som ni ser. Och den som orkar jämföra bilden från förra inlägget ser att jag började om från början ännu en gång även om jag påstod att jag inte skulle göra det. För att inte tala om hur många gånger jag repat upp och stickat baklänges...Jag lovar att jag stickat filten minst tre gånger! 

Men till sist så var det dags för den avslutande kanten och då visade det sig att jag inte hade tillräckligt med vitt utan fick skarva med lite överblivet grått. Naturligtvis räknade jag fel så det blev ojämnt, repa upp, repa upp igen. Men då drabbades jag av total stickutmattning, en mycket allvarlig sjukdom, som bara kan botas med djupa andetag, starkt kaffe och mycket choklad. Efter en intensivkur så stickade jag färdigt och så här ser den ut nu:
Men trots allt så skulle jag kunna tänka mig att sticka en till, den här gången i en något lugnare färgkombination. Det finns så många fina att titta på på Ravelry så man blir riktigt sugen. 

Ha en skön kväll
/Sanne


torsdag 6 december 2012

Första advent
har ju redan varit men jag visar i alla fall vad jag hade i min egen lilla "adventskalender" i söndags. (Jodå, jag hade gjort ett inlägg redan då men man måste ju trycka på publiceringsknappen också..)


Naturligtvis så är det stickböcker i min kalender. Den första är en riktigt bra:
Älskar den här serien av Nicky Epsteins! Massor av idéer och förslag som man kan använda sig av. 

Sedan en mindre bra:
Tyvärr levde inte den här riktigt upp till min förväntningar. Vantarna är fina, det är de och jag kommer antagligen att sticka flera par. Men den skulle bli SÅ mycket bättre om man lagt ner lite, lite tid på att kolla texter och sånt. Upprepningar, felstavningar och konstiga formuleringar gör att mitt betyg inte blir så högt. Ja, jag veeet att det är en stickbok/kalender och så himla petig är jag inte, men lite ska man väl kunna begära när man betalar 174 kronor för några få blad med endast tolv mönster? Ska tilläggas att boken ovanför endast kostade 8 kronor mer och är en tjock inbunden sak. Hemskt vad negativ jag blev här då (hoppas det inte blev alltför avskräckande) men jag är ju smålänning och vill ha valuta för mina pengar ;-) 

Och eftersom jag missade att önska en trevlig första advent så önskar jag istället en trevlig torsdagkväll!
/Sanne