fredag 19 april 2013

Kan ni gissa vad det här är?


Inte? Då kan jag tala om att det är ett styck froggat mönsterstickat ok från tröjan Silje som ligger här. Jag blev färdig till slut och körde tröjan på ett mycket skonsamt ullprogram i maskinen för att blöta upp den så att jag skulle kunna blocka den litegrann. Det stod ju trots allt 40 grader på banderollen så 30 grader skulle ju vara okej eller hur? När tröjan kom ut ur maskinen så hade själva oket filtat sig, inte resten av tröjan, bara oket! Och det som var så f-t besvärligt att sticka! Blev först nästan gråtfärdig men sen mest arg på mig själv. Tanken med garnvalet var ju att tröjan skulle vara någorlunda lätt-tvättad...

Sen lät jag tröjan ligga i skamvrån några dar och sur(n)a för sig själv. Stickade inte på ett par dar på rent trots! Sen tog abstinensen överhanden och jag froggade oket, resten av tröjan var det ju faktiskt inget fel på. Lite tur i oturen var det att jag fick skaffa mer garn till den för nu hade jag så pass mycket att det räckte till ett nytt ok. Och nu är den färdig, igen! Och det blir ingen blockning och mottagaren får vara så god att handtvätta tyvärr!

Naturligtvis har jag stickat på mer saker under min långa frånvaro men det får bli en annan dag för jag blev alldeles matt av att titta på trasselsudden igen  och behöver styrka mig med en kopp kaffe och lite stickning tror jag :-)

Ha en bra helg!
/Sanne