onsdag 23 oktober 2013

Ingen Dreambird ännu

Nä det går verkligen trögt med min Dreambird eller rättare sagt inte alls. Det finns ju så mycket andra saker jag vill göra just nu! Men en vacker dag så...
Jag har trots det fått några andra saker färdiga:
Ett par "från hörn till hörn-filtar" som ska ingå i babypaket. Har också påbörjat en ny, en jättebra stickning när man inte orkar koncentrera sig på nåt mönster. Det är bara räta varv och så ökar jag en maska i början på varje varv tills filten är lagom stor och då minskar jag en i början på varje varv i stället. På den lila virkade jag en liten udd runt om och på de andra är det en i-cordkant. 

Taa daa! Min Color Craving är klar! Men jag är faktiskt inte så där vansinnigt förtjust i färgerna. Kanske ger jag bort den, men får väl åtminstone prova den först.

Blockningsobjekt 1: en Cross Timbers halstub från boken Scarf Style 2 (jättebra bok med många modeller jag är sugen på att sticka). Tyvärr är det lite för lite skillnad på färgerna för att mönstret ska göra sig riktigt men det får jag tänka på när jag gör nästa.  Garn: Drops Merino Extra Fine.

Blockningsobjekt 2: Ännu en halskrage, Sparrow Song, som är stickad i Drops Baby Alpaca Silk. Själva kragdelen var inga problem att sticka men sen ska man sticka på udden längst ner och det var stört omöjligt att lära sig de åtta varven utantill. Så det var att sitta med mönstret framför sig hela tiden och jag undrar hur många gånger jag fick repa upp därför jag tappat räkningen. Trots det har jag lite funderingar på att göra en till till någon i julklapp för jag har precis lagom mycket garn kvar i en annan färg. 

För flera år sedan köpte jag två härvor Manos Silk Blend i en jättehärlig färgblandning. Dessa härvor har jag sedan klappat många gånger och funderat på vad de ska bli. Två härvor räcker ju inte till något stort projekt så det har funnits begränsningar men nu hittade jag DET mönstret, French Cancan. Det är en lite mindre sjal där man först stickar en rätstickad "platta" där man ökar i varje sida tills man tycker att det är lagom, sedan stickar man på en fin udd med både fläta och spets. Nu har jag hunnit sticka en liten bit av udden och är riktigt nöjd, tror att det blir jättebra!

Något som också gjort mig riktigt nöjd är att till allt utom Color Craving har jag använt mig av garn från min stash och därmed har den minskat några hekto. Och fler minska-förrådet-projekt är planerade. Enda problemet nu är tiden....

Ha en bra mitt i veckan-dag
/Sanne


måndag 14 oktober 2013

Medans dimman rullar inså sitter jag och försöker att komma på hur i hela friden det var man stickade Dreambird!? Jo jag har kunnat, det har jag bevis på. Jag hade tydligen kommit så långt som till tionde fjädern innan den hamnade lite långt ner i högen och nu har jag ingen aning om på vilket varv jag är. Jag har en varvräknare som höll koll men den har använts till lite allt möjligt sedan dess så den är inte till någon hjälp. Varför satte jag inte ett kryss i mönstret medans jag ännu hade koll? 
Det svarta garnet är i alla fall Drops Fabel och det färgade är Drops Delight. Jag såg en likadan, tror jag, på Ravelry och tänkte att det där har jag i min stash och så fick det bli.

Nä, jag är nog för trött ikväll för att räkna ut det här så det får vänta till en annan dag. Det får bli några varv på min Color Craving istället. Jag har kommit så långt som till udden och det går lååångsamt fram, men lite i taget så.

Ha en bra måndag kväll allihop!
/Sanne