söndag 13 februari 2011

Från topp till tå

Hittade en påbörjad mössa i gömmorna och stickade några varv och några till och sedan några varv till och så var den färdig. Ett dåligt samvete mindre... Trots att den ser väldigt lång ut på bilden är det barnstorlek på mössan så den har en given mottagare. Den är stickad i ett akrylgarn i ribbstickning, 2r 2a, med stickor nr 3,5. Om man inte vill ha "häng" på mössan kan man vika upp kanten.
På Ravelry hittade jag en enkel och bra mössa i herrmodell som jag håller på att sticka till maken. Återkommer med bild när den är färdig. Men det är inte bara en mössa jag förärar mannen i mitt liv utan ett par sockor har också sett dagens ljus. De är stickade i Novitas 7 bröder, ett ullgarn (överblivet nystan) nerifrån och upp. 

Efter en sjalstickning i somras hade jag 3,5 nystan Arwetta sockgarn över men nu har 1,5 nystan blivit ytterligare ett par sockar till mig själv. Mönstret heter Graphic och är hämtat från Toe-Up 2-at-a-Time Socks av Melissa Morgan-Oakes som jag verkligen kan rekommendera om man vill lära sig sticka sockor på detta sätt. Mycket detaljerad och har man väl lärt sig tekniken så kan man använda den till alla garner och sockstorlekar! 

Jag har också börjat fundera på vad jag ska göra av alla de smånystan Cascade 220 jag har samlat på mig. Har nästan bestämt mig för att sticka en färgglad väska med bambuhandtag efter en idé i Simply Knitting, får se hur det blir.
Ha en bra vecka!
Hälsningar
/Sanne

5 kommentarer:

 1. Vilken enrgi och vilka kunskaper!

  SvaraRadera
 2. En massa saker på en gång! Snygga hälar på de blå sockorna, bra mot slitage också, kan jag tro!

  SvaraRadera
 3. Bra när man kan ta tillvara på restgarner , mössor och strumpor går alltid åt

  SvaraRadera
 4. hej garnet jag använde till sockor är fabel från drops det finns i rosa håll utsikt på min blogg det kommer mera bilder snart nya sockor i rosa också kram och ha det bra maria

  SvaraRadera
 5. Vilken vacker mössa...älskar ju blått...och härliga sockor !!! Ikväll har jag lärt mig att virka kärleksknutar. det var häftigt !!! Hoppas du haft en jättefin Allahjärtansdag !! Kram till dig från Eva

  SvaraRadera

Vad trevligt att just du vill lämna en kommentar!