fredag 13 maj 2011

Typiskt!

När jag väl tar mig i kragen och skriver ett långt inlägg så försvinner det! Borde anat oråd när det inte gick att spara...Hade tänkt att visa var jag höll hus förra helgen, nämligen i Köpenhamn. Tre dagar ägnade jag och mina arbetskamrater åt studiebesök och nöjen. Fredagkvällen såg vi en fantastisk musikteater på Gasverket baserad på Bob Dylans låtar. Gå och se den om du kan!

På lördagkvällen åt vi trerätters på Tivoli och sedan åkte vi karuseller. Nej, nu ljög jag. JAG åker INTE något som ens liknar en bergochdalbana eller karusell! Med min höjdskräck klarar jag med nöd och näppe och stor självövervinnelse en rulltrappa...Jag (och några andra som inte heller ville åka bergochdalbana) strosade runt istället för att sedan kunna klämma i oss varsin Amerikaner, dvs en stor glasstrut med vispgrädde, sylt och gräddbulle på. Sedan rullade vi hem till hotellet...

Tivoli en lördagkväll i maj

Men innan lördagkvällen var det ju en dag och då blev det bl a lite shopping på Ströget, naturligtvis! Och vad köpte jag då? Dum fråga! Garn naturligtvis. Här är några av de nystan jag kom hem med: silke, merinoull, bambu och bomull. Ska erkänna att väskan var proppfull redan när jag åkte hemifrån så hur jag också fick plats med 25 nystan garn det vet jag inte. Som vanligt vet jag inte vad det ska bli av garnet så nu får jag nog ta mig en titt på Ravelry och börja planera.

På söndagen åkte vi till Louisiana och tittade på Picasso-utställningen, mycket sevärt. Skulle nog kunna tänka mig en runda till bland tavlorna, får se om jag hinner innan utställningen är slut.
Jag kan avsluta med det smått klassiska: Vi hade i alla fall tur med vädret! För det hade vi verkligen, solen sken från en blå majhimmel så gott som hela tiden och till och med kvällarna var ljumma...

Sköna majhälsningar
/Sanne


5 kommentarer:

 1. Härlig helg, fina garner!

  SvaraRadera
 2. Vilken toppen helg!!! JA va konsigt det är men garner finns det alltid plats för Jag kunde inte annat än att skratta åt din kommentar hos mej .... hade inte ens tänkt på att nåldyna och igelkottar passa ju ihop på något sätt HA en bra helg /Kram

  SvaraRadera
 3. Visst är det typiskt när man åker ut för en sådan grej av blogger.
  Men du verkar ju haft en helt underbar helg och även om jag också skulle hållit mig på marken är det kul att stå och förfasa sig vid sidan om berg o dalbanan.
  Tur att garn är böjbart och mjukt så det går att putta ner även om väskan är knykfull. Mycket fint du köpte och du vet väl att garn inte har bäst före datum, så du kommer säkert på nått helt underbart att göra ska du se.
  Ha en skön helg nu med botaniserandet av mönster.

  SvaraRadera
 4. Vilken fantastisk helg !! Vet du ..när jag var barn och bodde i Malmö var det tradition att åka till Tivoli 1 maj när de öppnade. Det är så fint där. Håller med dig om bergochdalbana.....inget för mig heller. Picasso skulle jag gärna tittat på. Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Harriet Mårtensson19 maj 2011 12:09

  Vilka fina garner och färger. Skulle ha gått med dig på Ströget. Får bli en annan gång. Tack än en gång för fina boken "Värma varandra". Jag stickar just nu på Yemen-västen till Stickhjälpen.

  SvaraRadera

Vad trevligt att just du vill lämna en kommentar!