söndag 2 september 2012

Provstickning: Esmeralda

Jag fick äran att provsticka sjalen Esmeralda som Cecilia har gjort. Nu är den första av två planerade färdig och så här ser den ut oblockad:
och så här ser den ut just nu:
Så fort den torkat ska jag ta bättre bilder!
Sjalen är stickad i Drops Alpaca  (färg 7300 lime) och stickor nr 5. Två nystan, 100 g, har jag använt och då  blev den ca 55 cm från hals till nederkant och ca 120 cm från vinge till vinge. Men det fina med det här mönstret är att man kan göra den hur stor eller liten man vill! Man stickar tills man inte orkar/vill/garnet är slut/den är lagom stor och avmaskar sedan med dubbelt garn vilket jag INTE gjorde eftersom garnet tog slut fortare än jag tänkt mig....Enligt min erfarenhet blir den också bra både i tunt och lite tjockare garn, ett användbart mönster med andra ord! Sjalen är också lättstickad vilket är en stor fördel när man stickar framför TV:n eller åker bil/tåg/buss. Nu ska jag sticka lite till på nummer två.

Hälsningar
/Sanne4 kommentarer:

 1. Men, en sådan trevlig sjal! :-D
  Du har verkligen stickat snabbt och det där med dubbelt garn i kanten kanske mest märkas/behövs i fall man stickar i riktigt tunt garn? "2 blir 7" gör ju att man får en hel del avslutning i alla fall!
  Tack för fina bilder!

  SvaraRadera
 2. Den ser fin ut, ska bli kul att se den "upphängd" så man ser mönstret riktigt! Verkar ha fin passform! Ni är duktiga du som stickare och Cecilia som designer! Miastickar

  SvaraRadera
 3. Verkligen jättefin. Det är kul med sådana mönster som man kan bestämma själv också, hur stor man vill ha den alltså.

  SvaraRadera
 4. Så fin den blev o härlig färg..Ugglorna i förra inlägget va oxå mysiga!!

  SvaraRadera

Vad trevligt att just du vill lämna en kommentar!