söndag 10 februari 2013

Precis som vanligt

För lite tid och för mycket stickningar på gång, så ja, denna veckan har varit precis som vanligt (även om den gick ovanligt fort). Men lite blev påbörjat, lite blev halvfärdigt och lite blev färdigt, precis som vanligt.
Det färdiga är mössor (precis som vanligt): Everdeen Beanie, Easy Peasy Beanie och den smala saken längst till höger är en Delilah, Dropsmönster. Nu är den inte gjord för någon med konstig huvudform utan bara väldigt elastisk i sidled och tyvärr fanns ingen fotomodell att tillgå så vill ni se hur den egentligen ska se ut, så ni får titta här istället. 

Det halvfärdiga är en tröja till lilla J, också ett Dropsmönster. För en gångs skull hade jag ett mönster och köpte garn enligt det och nu visar det sig, högst troligt i alla fall, att det inte kommer att räcka, precis som vanligt! Men jag väntar med att skicka efter mer innan jag vet precis hur mycket jag behöver, för restgarn har jag så att det räcker och blir över.

Det påbörjade är en Pyttipanna. Eftersom det är så många som stickat och stickar den så tänkte jag låta bli, men ja jo hm jag föll för grupptrycket skulle man kunna säga (precis som vanligt). Tänkte att ja, ja jag provar väl då! En djupdykning i garnlådorna och upp kom ett par nystan Drops Alpaca, dovt rosa enligt etiketten. När uddspetsen var klar så hade det gått åt drygt hälften av garnet och då jag befarade att det precis som vanligt inte skulle räcka så blev det en ny djupdykning. Fångsten blev ett nystan gammelrosa (i mitt tycke mer åt det lila hållet) som jag randar med och är ganska nöjd med faktiskt, kanske mest för att jag använde mig av garn som fanns i min stash. 
Vi håller nämligen på med lite renovering här hemma och när garnlådor/påsar/byråar/korgar/hyllor flyttades runt så insåg jag att joo, jag har nog en hel del garn (vilket maken försiktigt antydde). Eftersom jag inte nappade på makens förslag att använda det som isolering i väggarna, han skyndade sig att ta tillbaka förslaget när han såg min min :-) så har jag lovat mig själv att åtminstone försöka använda det jag redan har, får se hur det går...

Ha en skön söndagskväll, precis som vanligt!
/Sanne 


5 kommentarer:

 1. Så fin din pyttipanna blev.

  SvaraRadera
 2. Det är lurigt det där med köpa mönster och lagom med garn av rätt sort. Man följer beskrivningen och garnet räcker inte och plagget passar inte.... :-)
  För min del så slutar jag tänka halvvägs...
  Men den randiga pyttipannan vann nog nästan på ränderna. Härligt len blir den ju också, med alpacka!

  SvaraRadera
 3. Fin pyttipanna..jag har inte stickat nån ännu..tyckte det va "lite invecklat" dedär med löven..men skulle jag sätta mej in i det så går det väl..ha en bra vändag!

  SvaraRadera

Vad trevligt att just du vill lämna en kommentar!