måndag 29 november 2010

Det är inte bara barnen

som kan ha en adventskalender. Ett paket med stickböcker hämtade jag på Posten igår. Det var fem böcker i paketet, så det blir en bok varje advent plus en på julafton. Nä, jag tittade såklart igenom allihop igårkväll när jag kom hem från jobbet, är ju ingen som hindrar mig från att tjuvöppna några "luckor"...
Den här förstår jag inte hur jag kunnat vara utan:
Bilden är hämtad från Adlibris
 Fullproppad med olika bårder, fransar och andra kantavslutningar i stickat, 350 st för att vara exakt. Fick massor av idéer som jag ska sätta i verket när jag får tid. Ytterligare en bok från paketet: 
Denna bild är också från Adlibris
Alla mönster i boken utgår från garnet Cascade 220, ett medeltjockt ullgarn som är skönt att sticka med, ganska billigt och är skönt att ha på sig. Kunde förstås inte låta bli att prova ett mönster. En liten bit blev det stickat på en halsduk.
Färgen är förstås inte helt rätt, kvittade hur jag ställde in kameran. Men det var ju mönstret jag ville visa...Blir en lagom ta-med-sig-stickning. Resten av böckerna visar jag en annan gång, nu ska jag sticka färdigt min Citron (tror jag).
Semesterhälsningar
/Sanne
 

3 kommentarer:

  1. Det är så trevligt med nya stickböcker. Lika roligt som nytt garn :D
    Halsduken kommer att bli fin.

    SvaraRadera
  2. Vilka fina kalender presenter du köpt till dig. Alltid bra med tips om böcker. Blev riktigt sugen på den översta, älskar ju mönsterstickning.

    SvaraRadera

Vad trevligt att just du vill lämna en kommentar!