tisdag 18 oktober 2011

Jag ser rött!

Har börjat på en Leila Shrug, mönstret finns här och garnet, Drops Merino, köpte jag hos Deisy Design i Göteborg för ett tag sedan. Varmt rött och väldigt mjukt, kanske blir det en julklapp, kanske behåller jag den själv. I vanlig ordning så fattas det naturligtvis ett par nystan men det ordnar sig nog.
Först höll jag emellertid på att ge upp den här stickningen! Enligt andra som stickat den så skulle den vara lättstickad, något för nybörjare på lace. Alltså, inga problem då eller? Icke sa Nicke! Tror jag började om fyra-fem gånger innan poletten ramlade ner. I brittiska stickbeskrivningar använder man yfwd och yrn vilket i de flesta fall betyder omslag, men det beror på om det följs av en rät maska eller en avig maska hur omslaget ska göras. Men efter att konsulterat YouTube så klurade jag ut det till slut och det är faktiskt ett lätt mönster när man väl fått kläm på sina yfwd och yrn :)

Hos Deisy fanns det också Monroe-väskor från Namaste och eftersom jag länge planerat att köpa en sådan så gjorde jag naturligtvis det. Jag är glad att jag inte skickade efter någon eftersom färgerna ser helt annorlunda ut i verkligheten. Så det blev en helt annan färg än jag tänkt mig från början, röd. Jag är nöjd med den, massor av fack och allt får plats, även stickningen...
Det blev lite annat garn också men jag behärskade mig och köpte inte mer än att jag kunde bära med mig det till tåget hem, men en härva rött lacegarn och ett par nystan ljusblått bouclégarn har lagts till min stash.

Hälsningar
/Sanne

söndag 9 oktober 2011

Stickinspiration!

Ja det fick jag när jag fick syn på denna:
Dramatic Lace Wrap Cardigan heter mönstret som finns på ravelry och SweaterBabe.com,  kostar 8 dollar och finns i många storlekar. Ett av garnförslagen var Cascade 220, ett favoritgarn som jag hade några härvor av hemma, så jag började direkt! Och den är verkligen rolig att sticka, uppifrån och ner.
Man börjar med ärm, bakstycke, ärm och stickar fram och tillbaka med ökningar i raglan, sedan stickas ärmarna på rundsticka, bakstycket stickas fram och tillbaka och till sist plockar man upp för framstycken längs med raglanärmen och sidan av bakstycket. Framstycken stickas alltså på tvären så att de får en snibb.
Kul stickning som det "händer" något i hela tiden. Och det bästa har jag sparat till sist: man behöver bara sy ihop fyra (4!) maskor sammanlagt, två under vardera ärm! Perfekt för en som ofta låter färdiga stickningar bli liggande bara för att monteringen är så tråkig...
Koftan har gått ganska fort att sticka och ligger nu på tork.
Och så här dåligt syns det när man stickat med svart garn!

Hälsningar
/Sanne

tisdag 4 oktober 2011

En utmärkelse

fick jag från GuNillas för ett tag sedan. Eller rättare sagt för ganska länge sedan... Tack Gunilla, jag blev verkligen glad och skäms samtidigt för att det dröjt så länge innan jag tagit tag i det, men nu har jag funderat färdigt på de 5 frågorna.

1. Varför började du blogga?
Jag hade följt några bloggar ett tag och tyckte det var kul att läsa och blev så inspirerad av dem. Efter några kommentarer hos Sytanten tyckte hon att det skulle vara kul att se vad jag gjorde och då bestämde jag mig för att prova på en blogg. Något jag då lovade mig själv var att det inte skulle bli ett ännu ett måste eller dåligt samvete, därför bloggar jag när jag känner för det och försöker att inte ha dåligt samvete när jag inte gör det.

2. Vilka bloggar följer du?
Främst bloggar som handlar om handarbete i alla former men också pyssel och boktips är intressant,

3. Favoritfärg/er?
Rosa i de flesta nyanser men kanske främst cerise. MEN egentligen tycker jag nog om de flesta färger, det varierar med humör/inspiration/årstid mm mm vad jag känner för just nu.

4. Favoritfilm?
Precis som med färg beror det på humör osv men här är några jag kommer att tänka på precis nu: The Shining, The King's Speech, Hereafter.

5. Vilket land/länder drömmer du om att besöka och varför?
Någonstans där det är varmt och solen skiner! Jag skulle helst gå i ide på vintern, avskyr kyla och snö.

Nu skulle ju jag egentligen skicka vidare till 5 bloggare som har färre än 100 följare men det var så svårt att välja så istället skickar jag utmärkelsen vidare till alla de som är så tålmodiga att de orkar följa mitt oregelbundna bloggande! Kram på er allihop, ni berikar mitt liv!

/Sanne