söndag 12 februari 2012

Inventering

av mina garner blev det inte den här helgen heller, men en liten liten början kanske. Då hittade jag i alla fall två nystan Artoro från Schachenmayr i rosa/vinrött. Ett av dom var så trassligt som det kunde bli och jag funderade på hur det kunnat bli det när det bara legat i en påse? Någon katt har jag inte haft på länge så....Kanske är det någon liten illsint tomte som huserar hemma hos mig för det händer ganska ofta att jag hittar oförklarligt trassliga nystan? Händer det er också? Ja ja, när jag redat ut trasslet så var jag ju tvungen att hitta på något att sticka av det så att det inte trasslar sig igen. Vilken tur att ny Simply Knitting nyss kommit för där i hittade jag den här:
En kort poncho skulle jag nog beskriva den som. Jag har kommit så här långt:
Får se om det blir bra, är lite svårt att avgöra än så länge. Med rundsticka nr 6 så går det ganska fort och det är skönt med något okomplicerat att sticka på framför TV:n.

Jag insåg att jag har väldigt mycket sockgarner i min stash. Nu måste man ju inte sticka just sockor av det men ytterligare ett par är på gång:
Garnet är Regia Extra Twist Merino Color som är supermjukt och inte filtar sig. Tog ett mönster, Almondine, från boken Sock Knitting Master Class som passade bra. Nu är det bara en bit av skaften kvar innan det är dags att avmaska.

Ha en skön söndagskväll
/ Sanne

4 kommentarer:

 1. Det där med trassel känner jag väl igen, har också funderat över hur det kan hända när det bara ligger.
  Men vilken fart du har på stickorna, det där är ju snart klart ju.

  SvaraRadera
 2. Vad mycket fint du stickar! Den där ponchon blir nog hur skön som helst och färgen ser härlig ut!
  Sockar kan man aldrig få för många av :) Jag drar alltid på mig ett par hemstickade när jag kommer hem från jobbet. Det är både varmt och mjukt :)

  SvaraRadera
 3. Vilken fin färg i ponchon, den blir nog jättefin! Sockarna ser heller inte helt fel ut! :)

  SvaraRadera
 4. Den ser ut att bli fin ponchon.

  Vantboken är bra, tycker jag. Mycket inspirerande hittar man i den.

  SvaraRadera

Vad trevligt att just du vill lämna en kommentar!