måndag 6 februari 2012

Mera sockar

har jag stickat. Nu när kylan slagit till så känns det liksom motiverat med yllesockar igen. Och jag blev riktigt nöjd för de passar perfekt. De är stickade i två olika sockgarner, ett enfärgat och ett melerat, rutmönstrade på ovansidan och randiga undertill och på hälen. Eftersom stickningen gärna blir liiite stummare när jag stickar med flera färger så gjorde jag övre delen av skaftet enfärgat och i resår. Strumpor som sitter åt för mycket kan jag bara inte med...

Idag har det varit min lediga dag så jag har passat på att göra iordning ett paket som jag ska skicka till lilla J och hennes storebror. Sist vi träffades så behövde hennes docka en rosa mössa så det hade jag stickat åt henne men då behövdes ju naturligtvis ett par rosa sockor också :)  Dessa ligger nu i paketet tillsammans med ett par andra saker bl a en mössa till lilla J, en till storebror och en till mamma eller hur dom vill ha det.

Den grå koftan ligger lite på is eftersom garnet tog slut och i affären sa dom att just den färgen var tillfälligt slut hos tillverkaren så det är bara att vänta. Men jag tror att jag fått ärmarna lite för långa så jag kommer antagligen att repa upp en bit men det får vänta tills resten är färdigt så att jag ser helheten.

Häromdagen var jag på IKEA och köpte lådor att sortera mina garner i, hade tänkt göra det idag men så långt kom jag tyvärr inte. Tror att det kommer att kräva en heldag att fixa, minst. Däremot dök det upp lite fler UFO:n (undrar var de kommer i från egentligen ;) Kanske tar jag itu med något av dem medans jag väntar på mer grått garn.
Hälsningar
/Sanne

3 kommentarer:

 1. Jättefina sockor, härlig färg också.
  Jag håller helt med dig om det där att det inte får spänna runt om, nej, då får de ligga i nått hörn.
  Man kan ju öka maskantalet lite när man mönsterstickar också,

  SvaraRadera
 2. Vad mycket fint stickat du har gjort! Presenterna blir alla gånger uppskattade och strumporna ser väldigt vackra och goa ut!
  Tur att det finns minst en till som jag, som törs erkänna att man längtar till sol och värme :)

  SvaraRadera

Vad trevligt att just du vill lämna en kommentar!