tisdag 24 januari 2012

Tro inte att jag glömt er!

Nä, jag har nog hållit koll på er med jämna mellanrum även om tid och ork inte räckt till inlägg eller ens kommentarer. Men nu gör jag ett nytt försök och hoppas på förlåtelse...

Både gammalt och nytt har jag sysslat med sen sist men mest stolt är jag över att ett UFO blev klart den första dagen på det nya året. Minns ni den här? En Haruni som jag började på i augusti 2010! Jaa sedan gick det som det brukar göra ibland, den hamnade längst ner, längst in och glömdes bort men kom i dagern vid en röjning. Nu ska den bara blockas också så kan jag "glömma" den. Funderar på om den inte ska få hamna i presenthögen trots allt.

Men vad har jag mer pysslat med under min frånvaro? När jag tänker efter så är det nog trots allt en hel del så jag få nog dela upp det lite och leta fram sakerna och ta lite bilder. Något som också ligger och väntar på att bli att bli blockat är den här:
En halskrage i Malabrigo Sock som kommer att se ut så här när den är klar:
Mönstret (och bilden) är hämtat från tidningen The Knitter men det ska visst finnas i en bok också. Först stickar man flätan som går runt halsen upptill i dubbelt garn, sedan plockar man upp maskor utmed långsidan med enkelt garn och stickar en udd högst upp, sedan själva kragen längs med andra långsidan och till sist knappkanterna. Nu måste jag bara välja knappar också, får se om jag har några som passar.

Ett projekt som jag startat med alldeles nyligen är en väst/kofta eller vad man nu ska kalla det. Korta ärmar och ganska kort i livet tänkte jag mig, får ser hur det blir allteftersom. Jag stickar den uppifrån och ner så jag får se när jag tröttnar antar jag. Modellen är min egen och jag improviserar fram den lite allteftersom. Hittills ser den ganska bra ut men den är inte klar än... Till den här har jag redan sett ut en knapp, för det blir bara en vid halsringningen, en stor mörkbrun fyrkantig träknapp. Eller så tar jag den genomskinliga med en svart blomma inuti eller....ja, ja jag får väl se.
Garnet är förresten Drops Nepal som är ett ganska tjockt garn så det går ganska fort att sticka (vilket är bra när man gör om och gör om och gör om....).

Och så har jag naturligtvis stickat sockar också och vilken tur att man inte måste blocka sockor utan kan ta på sig dom med en gång. Sitter med ett par på mig just nu:
Stickade helt utan krusiduller, slätstickning och resår i skaftet, varma och sköna är dom iallafall att ha på sig. Ragg Soft från Gjestal som jag har ett antal nystan av i olika färger i min hög.

Ha det bra så länge! /Sanne

P.S Visst hade vi en häftig julgran på mitt jobb?
Gjord i bok...D.S

2 kommentarer:

  1. Du har ju gjort en massa fint! Kragen var ju väldigt ljuvlig, blev nog liiite sugen på en sådan...också! Hur ska tiden räcka?

    SvaraRadera
  2. Haha, gjord i bok :-)
    Så söt halskragen blir!

    SvaraRadera

Vad trevligt att just du vill lämna en kommentar!