söndag 28 oktober 2012

Det går långsaaaamt

med stickningarna jag håller på med just nu. Den ena är en filt Old Forge (Stephen West) och den har jag dels börjat om på en två gånger och sedan repat upp hälften och gjort om. Varför då kan man undra? Tja, först fel färgkombination och när jag väl ändrat och stickat en bra bit så inser jag att den färgen inte räcker till den sektionen. Garnet köpte jag på en utförsäljning så  det går inte att komplettera med mer utan jag får nöja mig med det jag har. Garnet räcker visserligen länge när man gör så här men nu ändrar jag inte fler gånger! Den här kommer att ta tid, började redan i somras, för det är en ganska otymplig stickning så det är inte något man tar med sig nånstans och jag orkar bara sticka några varv i taget.
Filten är rund och stickas därför på rundsticka naturligtvis. Till skillnad från originalet så blir den inte tvåfärgad utan femfärgad (om garnet räcker, annars kan det bli sex). Mittsektionen blir vit och cerise, bilden, och sedan svart, mörkgrått och ljusgrått. Får se hur det blir, men en filt blir det så småningom.

Sedan ville jag prova en sak som Mönsterarkivet länkade till: en Array halsduk från Shibui Knits. Fram med rundstickorna igen! Mönstret är väldigt enkelt, bra ta-med-stickning, men tar lång tid eftersom den är så tät, så längre än några centimeter har jag inte kommit än. 
Om det är någon annan som provar på detta så vill jag bara säga att jag tror att det står fel i mönstret vad gäller garntjocklek. För visst verkar det konstigt att man ska använda ett garn som är 131 yds på 100 g tillsammans med ett som är 191 yds på 50 g och stickor 5? Jag använder Drops Merino Extra Fine och Drops Baby Merino och det funkar bra. Jag tror också att den hade blivit jättefin med ett melerat garn istället för det rosa men detta hade jag hemma just nu så det fick duga.

Som sagt, det går långsamt fram...

Ha en skön söndagkväll!
/Sanne4 kommentarer:

 1. Filten blir nog härlig när den blir klar men ett sådant projekt MÅSTE helt enkelt ta lång tid!Det andra " för mig. Grytlappar, kanske? Hm...

  SvaraRadera
 2. Ja jisses om allt skulle bli klart som man börjar på.. jag har nog tusen projekt på G just nu..o de flesta vill jag ju ha klart till jul.. men där kommer det att skita sej. Förstår inte då du stickar runt.. blir det en rund filt?:: Ja men det måste det väl bli,, nu snurrar mitt huvud..haha Halsduken va oxå fin från mönsterarkivet....Nu vräker snön ner här..

  SvaraRadera
 3. Oj vad fin!! Den kommer att bli jättego!

  I Norge måste man vänta till 1:e november om det inte är vinterväglag. Och det blev det ju nu! :)

  SvaraRadera
 4. Filten ser spännande ut, synd att filtar är ett så stort projekt... Annars hade jag nog gett den ett försök :)

  SvaraRadera

Vad trevligt att just du vill lämna en kommentar!