söndag 7 oktober 2012

Singoalla

eller Esmeralda som den hette från början fick ju en syster och den ser ut så här:Den här gången avmaskade jag med dubbelt garn som man "ska" göra och kanten blev därför mer markerad än i den förra sjalen. Att det råkade bli den mörka delen av garnet gör väl sitt till också. Garnet är 2 nystan Drops Delight nr 05 och jag använde stickor nr 6, alltså mycket grövre stickor än vad som rekommenderas till garnet, vilket man bör ha för att mönstret ska komma till sin rätt. En annan sak som jag kan rekommendera är att avmaska med virknål istället för stickor, det går tio gånger snabbare och blir jämnare, iallafall för mig. 
Egentligen hade jag planerat att det skulle bli en julklapp men efter att ha provat den så bestämde jag mig för att behålla den själv och jag har använt den mycket. Får väl göra en ny till julklappshögen...

Men det jag egentligen har hållit på med på sista tiden är mössor. Min systerson M berättade för moster att hans mössor blivit för små och undrade om jag kunde göra några nya? Klart jag kunde, blir ju jätteglad om någon vill ha mina stickade alster! En röd, en blå och en gul kunde han tänka sig och jag lyckades hitta passande garner i stashen.
Den röda är en Man Hat i Drops Karisma, den blå är en Rib-A-Roni Hat också i Karisma (den har en så fin avmaskning upptill tycker jag, se bilden här nere, och nej bilden gör den inte rättvisa!), den gula är Drops Merino och mönstret är också från Drops och heter Sea dream. Men nu blir det ju orättvist om inte lillasyster   J får något också så det får bli två mössor och ett par vantar till henne. Den vita med Pippimönster är eget mönster (får väl se om den passar) i Drops Nepal, den lila/rosa är stickad i Drops Merino och har lååånga öronlappar som kan knytas som en halsduk. Den är inte färdig än, ska även prydas med vita garnbollar uppe och i öronlapparna. Mönstret heter Fideli och är också från Drops. 

Jaha det blev mycket Drops/Garnstudio idag men jag lovar att det är ren slump och att inlägget inte är reklamfinansierat ;-)

Ha en bra söndag
/Sanne5 kommentarer:

 1. Men tänk, så fin den blev! Väldigt fint med ränderna som glider så vackert över i varandra! Virkad avmaskning, det kanske jag skulle lägga till som förslag? Jag har aldrig gjort det själv så jag får nog prova lite själv först, så att jag vet vad jag pratar om, i så fall! :-)

  SvaraRadera
 2. Ännu en fin sjal. Tänk så många fina sjalar det finnns..o garn!!!

  SvaraRadera
 3. Vilken otroligt vacker sjal! Fina färger.

  SvaraRadera
 4. Verkligen supersnygg!och vilka mysiga mössor :)

  Kommer gärna och kikar in på biblioteket, har ganska mycket i skolan nu men när den hektiska perioden är över kommer jag förbi! (och visst ligger biblioteket vid folkets hus, eller finns det fler?? ;) )

  SvaraRadera

Vad trevligt att just du vill lämna en kommentar!