söndag 27 januari 2013

I väntan på inspiration


Efter att ha stickat färdigt höstkoftan så velade jag mellan en massa stickningar men kunde inte bestämma mig så det fick bli ett par Easy Peasy Beanies att lägga på hög så länge. Restgarn i akryl som legat läääänge i lådan och blivit både det ena och det andra vid det här laget istället för det som det var tänkt till. Huvudsaken är att det kommer till användning.

En sak som jag inte blev riktigt nöjd med i höstas var filten Old Forge, garnet tog slut (jag fick inte tag på mer) och jag fick skarva flera färger i den avslutande kanten. Jag lade undan den för att fundera så länge. Men så, precis innan jul, hittade jag mer svart garn i samma kvalite i en nätbutik. I veckan så tog jag fram mitt misslyckade försök till filt och repade upp kanten, stickade till en rapport av mönstret (som jag fått strunta i förut pga garnbrist) och kanten. Och NU är jag nöjd, förutom alla garnändar som ska fästas förstås. Nästa problem är var jag ska blocka den. Den är så stor att den inte får plats på nåt av mina bord och jag vill inte lägga den på golvet för då går nog hundarna och får nålar i tassarna. Tror ni att man kan blocka den dubbelvikt?

Har man varit så duktig och gjort färdigt UFOn och allt så måste man väl få börja på något nytt eller? Det tyckte i alla fall jag, så därför har jag börjat på en Koftans kofta. Bomullsgarn blev det eftersom jag hade det hemma, det skulle blivit en annan kofta men den var inget rolig. Har bara stickat själva halsringningen än så jag säger inte mer. 

1 kommentar:

  1. Värstans vad duktig du är, gjort både filten och koftan klar och fina blev de! Jag tror du kan blocka dubbelvikt fastjag har aldrig provat!

    SvaraRadera

Vad trevligt att just du vill lämna en kommentar!