söndag 29 september 2013

Ett halvår

har gått sen sist. Och jag kan säga att det halvåret har gått fort! Men det är väl så när man har mycket att göra och tiden inte riktigt räcker till åt allt man vill. Jag har hållit lite koll men varit dålig på att kommentera är jag rädd, men nu ska jag bättra mig. Jag har i alla fall haft en väldigt skön sommar med mycket vila och stickning. Men sommarens roligaste händelse var min dotters bröllop! En underbar dag med strålande sol och klarblå himmel, vacker brud och stilig brudgum, ceremoni utan missöden och mottagning med släkt och många vänner från när och fjärran, nej det kunde inte varit bättre. Sedan är jag riktigt stolt över mig själv att jag lyckades hålla mig från att snyfta högljutt i kyrkan och under mitt tal.

Efter detta så var det dags för några veckors välbehövlig semester men några nya stickningar kände jag (konstigt nog!) inte för att börja på. Istället plockade jag fram en trotjänare, Log Cabin Blanket, och den här gången lyckades jag få den färdig.
Den blev större än jag räknat med, när jag stickat svart runt alla kanter så blev rutorna ca 40x40 cm, så filten blev 120x160 cm färdig. Jag måste erkänna att jag blev riktigt nöjd, den har den där rätta tyngden ni vet, och har använt den en hel del redan.

En dag gjorde vi en liten utflykt till Östergötlands Ullspinneri. Där hälsade jag först på fåren

och sedan köpte jag lite Visjögarn

Jag köpte också två paket med mönster och garn till vantar och ett par blev så här
Mönstret heter Ulla

Just nu är jag med i Stephen Wests KAL Color Craving. Jag håller på med tredje ledtråden av fyra och måste erkänna att jag fortfarande inte vet hur den kommer att bli. Garnet är Cascade Heritage, ett sockgarn.
Hade inte så långa rundstickor att jag kunde släta ut den så bara en liten bit av stickningen syns. Färgerna såg snygga ut när man höll härvorna tillsammans (grått, senap och pumpa) men uppstickat blev det inte så lyckat. Får väl se hur det blir när det är färdigt. 

Ha en skön söndagskväll
/Sanne


4 kommentarer:

 1. Välkommen tillbaka till bloggvärlden!

  SvaraRadera
 2. Välkommen du också, visst är det märkligt att det ska behöva ta sån tid att närma sig datorn.
  Vilken underbart vacker filt du gjort och vilket hästjobb du lagt ner. Den blir underbar i höst att krypa under när det är ruggit ute. Du fortsätter väl blogga nu va, så vi hörs igen menar jag. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu gäller det att komma igång på allvar :)

   Radera
 3. Välkommen, vi verkar vara flera som varit borta ett tag! Jag har också under sommaren fått uppleva min dotters bröllop! Det var helt fantastiskt och naturligtvis har jag aldrig sett en vackrare brud eller vackrare brudpar!
  Din filt blev jättefin, och det ska vara lite tyngd så värmer den gott!
  Din mysteriekalgrej ser underlig och spännande ut!

  SvaraRadera

Vad trevligt att just du vill lämna en kommentar!