onsdag 23 oktober 2013

Ingen Dreambird ännu

Nä det går verkligen trögt med min Dreambird eller rättare sagt inte alls. Det finns ju så mycket andra saker jag vill göra just nu! Men en vacker dag så...
Jag har trots det fått några andra saker färdiga:
Ett par "från hörn till hörn-filtar" som ska ingå i babypaket. Har också påbörjat en ny, en jättebra stickning när man inte orkar koncentrera sig på nåt mönster. Det är bara räta varv och så ökar jag en maska i början på varje varv tills filten är lagom stor och då minskar jag en i början på varje varv i stället. På den lila virkade jag en liten udd runt om och på de andra är det en i-cordkant. 

Taa daa! Min Color Craving är klar! Men jag är faktiskt inte så där vansinnigt förtjust i färgerna. Kanske ger jag bort den, men får väl åtminstone prova den först.

Blockningsobjekt 1: en Cross Timbers halstub från boken Scarf Style 2 (jättebra bok med många modeller jag är sugen på att sticka). Tyvärr är det lite för lite skillnad på färgerna för att mönstret ska göra sig riktigt men det får jag tänka på när jag gör nästa.  Garn: Drops Merino Extra Fine.

Blockningsobjekt 2: Ännu en halskrage, Sparrow Song, som är stickad i Drops Baby Alpaca Silk. Själva kragdelen var inga problem att sticka men sen ska man sticka på udden längst ner och det var stört omöjligt att lära sig de åtta varven utantill. Så det var att sitta med mönstret framför sig hela tiden och jag undrar hur många gånger jag fick repa upp därför jag tappat räkningen. Trots det har jag lite funderingar på att göra en till till någon i julklapp för jag har precis lagom mycket garn kvar i en annan färg. 

För flera år sedan köpte jag två härvor Manos Silk Blend i en jättehärlig färgblandning. Dessa härvor har jag sedan klappat många gånger och funderat på vad de ska bli. Två härvor räcker ju inte till något stort projekt så det har funnits begränsningar men nu hittade jag DET mönstret, French Cancan. Det är en lite mindre sjal där man först stickar en rätstickad "platta" där man ökar i varje sida tills man tycker att det är lagom, sedan stickar man på en fin udd med både fläta och spets. Nu har jag hunnit sticka en liten bit av udden och är riktigt nöjd, tror att det blir jättebra!

Något som också gjort mig riktigt nöjd är att till allt utom Color Craving har jag använt mig av garn från min stash och därmed har den minskat några hekto. Och fler minska-förrådet-projekt är planerade. Enda problemet nu är tiden....

Ha en bra mitt i veckan-dag
/Sanne


5 kommentarer:

 1. Mycke fint har du gjort! Gillar nedersta sjalen med flätan! Gillar flätor och inte så vanligt att ha den nederst på en sjal, den blir nog jättefin!

  SvaraRadera
 2. This is the precise weblog for anybody who needs to seek out out about this topic. You notice so much its almost arduous to argue with you. You positively put a brand new spin on a subject that's been written about for years. Nice stuff, simply nice!

  SvaraRadera
 3. så mycket fint du gjort

  SvaraRadera
 4. Since you expect brilliant great life, then we should be starting today, with unwavering determination and unwavering faith, with their wisdom and perseverance, to create you and human happiness.

  _________________________
  fastfifa16 and FIFA 16 Coins

  SvaraRadera
 5. Great Article it its really informative and innovative keep us posted with new updates. its was reallyvaluable. thanks a lot.orologi replica
  Nike Shoes
  Rolex Replica

  SvaraRadera

Vad trevligt att just du vill lämna en kommentar!