lördag 18 december 2010

Ännu en stickbok

från min adventskalender. 

Bilden är lånad från AdLibris. Klicka på bilden så kommer du direkt till boken.
Den här gången en bra, tror jag. Med det menar jag att det är jättefina inspirerande sockmönster i den, så den är i allra högsta grad användbar. Det är själva tekniken som beskrivs i boken som jag är lite kluven till, boken visar nämligen hur man stickar två sockor på samma gång på rundsticka. Naturligtvis var jag tvungen att prova på.
Två halva sockskaft har det blivit än så länge.


Med "miniflätor" på skaften = resårstickning 2r, 2a med de räta maskorna korsade vart tredje varv.
Än så länge är jag inte helt övertygad om teknikens förträfflighet, tycker allt det är lite bökigt men jag har inte gett upp ännu. Man måste nog bli mer van vid att sticka på det här sättet innan man får upp farten, för i dagsläget hade det faktiskt gått snabbare att sticka på vanliga strumpstickor.
Fördelen, enligt boken, är att man inte drabbas av "the second-sock syndrome" dvs att man tröttnar efter första sockan och att båda sockorna blir exakt lika. Och där kan jag hålla med, jag är nämligen en sådan som ofta stickar en eller en och en halv socka eller vante och sedan blir det liggande innan jag tar mig i kragen och gör färdigt. Sedan slipper man sitta och mäta och räkna varv på första sockan för att den andra ska bli likadan.
Måste också påpeka att tekniken beskrivs mycket noggrannt i boken med både bilder och text så det var inga problem. Summa summarum: ett bra köp, det är alltid roligt att lära sig något nytt.
Förresten, garnet är Frost från Gjestal.

Sockiga hälsningar
/Sanne

5 kommentarer:

 1. Har också testat att sticka med magic loop men jag har inte fallit riktigt för tekniken, det går fortare med strumpstickor!

  SvaraRadera
 2. Jag tycker det är ett helt suveränt sätt att sticka sockor! Såå tråkigt att "börja om" och sticka samma sak en gång till. På det här sättet är båda färdiga på en gång och inte tycker jag det är krångligare än på strumpstickor heller.

  SvaraRadera
 3. Jag som just avskyr sticka strumpor för att man måste räkna och ordna så med strumpa nr 2, borde nog köpa den där boken och lära mig sticka två på en gång.
  Tekniken använder sig många av när de gör ärmar också, så håll ut och lär dig, för den är nog väldigt bra att kunna.

  SvaraRadera
 4. Jag stickar helst två sockor/vantar samtidigt. Suveränt enligt mig. Även ärmar, som blir exakt lika långa med ökningar på samma ställen.
  Skulle också vilja ha en julkalender med stickböcker. En idé till nästa år kanske =)

  SvaraRadera
 5. Det där vore nog nå´t för mig. Jag har ju EN färdig socka som ligger i en påse. Gillar inte hälmomentet !! Roligt att du tycker om gardinen. man uppskattar mammas broderier mer och mer nu. Ha det gott ! // Eva

  SvaraRadera

Vad trevligt att just du vill lämna en kommentar!