måndag 14 mars 2011

Det bidde en mössa till slut

eller rättare sagt två stycken efter samma mönster men i olika garner, den ena lite större än den andra. Snart har jag nog stickat färdigt mössorna för denna säsong känns det som. Får ju spara lite till hösten så att jag har något att göra då :)

Det bidde några hjärtan också av lite restgarner i Cascade, ni vet det där som jag funderade på att sticka en väska av. Nu ser det ut som om det blir stickade hjärtan för hela slanten istället. De är ca 5 cm på bredd och höjd och stoppade med fibervadd. Det första tovade jag i maskin men det blev nästan inte tovat alls i 60 grader så jag la dom i handfatet istället med lite såpa och riktigt hett vatten. Sedan gnuggade jag dom ordentligt en stund och då blev det mycket bättre. Tror att de kan bli fina att ha på paket eller kanske flera stycken i en skål eller...Ja ja vi får väl se.

Den gröna halsduken är nästan klar, bara 20-30 cm kvar att sticka och sedan är det dags för sockor igen. Jag har ett par som är nästan klara men så tog garnet slut och då blev dom liggande. Men nu har jag varit i garnaffären och skaffat ett nystan till så att de kan bli färdiga och då kommer det en bild på dom. 
Nu ska jag sticka några varv till på halsduken. Godkväll på er!

Hälsningar
/Sanne

4 kommentarer:

 1. Häftigt..det är visst inte bara jag som fastnar på nåt att sticka...Snygga mössor, men visst kan du göra fler, bara att spara till hösten, då är det klar med mössor och du kan kanske "fastna" för nåt annat...sockor tex. : ) Dina hjärtan är jättefina, har du stoppat i nåt speciellt i fyllningen? Typ lavendel??
  Ha det så bra. Kram sytanten

  SvaraRadera
 2. Mössorna blev fina. Det blir säkert fler till hösten :D
  Men hjärtan kan du ju göra året om, blir sugen på att prova. Lavendel i var en bra idé. Ska nog köpa några plantor..

  SvaraRadera
 3. Mössorna ser fina ut! Önskar jag var en som passade i fina mössor!

  SvaraRadera
 4. å så mycket fint du gjort, ang tovning i tvättmaskin så prata jag med en i går som tovat i 40 gr och så lade hon det som skulle tovas i ett örngott och stoppa i ett antal,vet ej hur många, tennisbollar i maskinen , hällde såpa som tvättmedel och det blev jättefint tovat

  SvaraRadera

Vad trevligt att just du vill lämna en kommentar!