söndag 4 september 2011

Idag är det sommar igen!

Efter flera veckors höst har sommaren kommit tillbaka! Även om det bara är för en dag så njuter jag i fulla drag i solen med kaffekopp och stickning i högsta hugg, imorgon är det jobbet igen.

Inomhus ligger en färdig stickning på tork:
en väska stickad efter den här beskrivningen, men jag bestämde mig för att hoppa över tofsarna. Garnet är dubbelt Oden från Svarta Fåret och stickor nr 7 så den är tät men jag tror ändå att jag ska sy ett tygfoder i så att den inte luddar av sig på innehållet. Handtagen ser inte så stora ut i den här kameravinkeln men de känns lite klumpiga, kanske skaffar jag ett par mindre.

När jag kollade runt lite på Ravelry så hittade jag en annan väska, The Little Coco Bag, som jag ville prova att sticka så den har jag börjat på idag.
Och jag har redan kommit ganska långt, imorgon kanske den rent av blir klar. Sen ska den filtas också och det är ju ganska spännande. Eftersom jag inte använder det garn som står i beskrivningen så kanske det inte alls blir som det är tänkt men det blir som det blir.
Garnet är Naturgarn Soft från Gjestal och skulle ha blivit ett par tovade innetofflor nån gång i vintras, men garnet räckte bara till 1½ toffla och när jag väl fått tag på mer garn så hade våren kommit och lusten försvunnit. Håll tummarna för att det blir bra!
Ett gott omen har jag redan fått: min dotter tyckte båda väskorna var riktigt söta när hon såg dem. Jag har väl redan sagt att hon är min största kritiker? Inget jag gör brukar falla henne i smaken så detta är ett gott betyg.

Toviga hälsningar
/Sanne

6 kommentarer:

 1. Väskorna ser ut att bli fina! Måste vara lite lättare att filta väskor än sockar som måste passa efter filtningen, jag har aldrig vågat prova den tekniken!
  Miastickar

  SvaraRadera
 2. så jättehäftiga de blev...du gjorde rätt i att inte ta med tofsarna..

  SvaraRadera
 3. Åh den var snygg. Har också funderat över en sådan men vad hittade du handtagen, här har jag inte sett sådana någonstans.

  SvaraRadera
 4. Tycker de passar med väskan, handtagen. Väldigt fin blev den.

  SvaraRadera
 5. snygga väskor du gör!! du har en utmärkelse att hämta på min sida om du vill /Kram

  SvaraRadera

Vad trevligt att just du vill lämna en kommentar!