onsdag 13 juli 2011

Nu är jag på upploppet

med semesterstickningen dvs sjalen. Ska bara avmaska, fästa trådar och blocka (vilket lär ta sin lilla tid) och sen är den klar! Jag började med åtta nystan och har 3 ½ kvar så det gick inte åt så mycket garn som jag trodde. Nu är ju inte sjalen sådär JÄTTESTOR utan mer till att ha om axlarna en kylig sommarkväll men jag är nöjd. Kunde ha gjort den större, mönstret är lätt att öka på, men stickade bara en rapport av grundmönstret extra eftersom jag tyckte det räckte.

Tänkte sticka några mössor till Kongo och provade på Easy Peasy Beanie från boken Värma en liten. Oj, vad fort de gick att göra, stickningen sköter sig själv på nåt sätt.
Men naturligtvis så var jag ju tvungen att göra en ändring...Jag tyckte att ihopsömnaden (finns det nåt som heter så?) uppe på skulten blev lite knölig och kom att tänka på en annan lösning som jag sett nånstans. Tyvärr kan jag absolut inte komma ihåg var, men jag tar alltså inte åt mig äran!
Istället för att sy ihop mössan upptill så stickade jag en rad med hål och trädde en virkad snodd igenom, drog ihop ordentligt och knöt en rosett. Blev som en liten tofs eller hur? Hålen stickade jag i varannan "rand" och 5 maskor från kanten (beror ju på hur stor tofs man vill ha). Man måste alltså lägga upp dessa maskor extra annars blir mössan för liten. Snodden är bara luftmaskor virkade med dubbelt garn. Och jag stickade ihop avslutningskanten med uppläggningskanten, är ju som sagt inte så förtjust i att sy och fästa trådar... 
Vilken sorgligt dålig bild! Tänkte bara visa hur det såg ut med hålen i kanten, men tror inte att detta hjälpte.
Fortfarande semesterhälsningar
/Sanne

8 kommentarer:

 1. Sjalen ser fin ut och mössorna blev ju jättesöta med den där rosettavslutningen!
  Miastickar

  SvaraRadera
 2. Vilken fantastisk idé, den ska jag använda mig av när jag gör mössa nästa gång. Tack för tipset. :)

  SvaraRadera
 3. Klar utveckling av mössan! Jätttefint med "tofsen"! Det ska bli spännande att se sjalen när den är blockad också, tror den blir helt fantastisk!

  SvaraRadera
 4. Smart! Jag har lagt en länk på Värma litens Facebooksida så att alla som vill kan härma.

  SvaraRadera
 5. Jättesmart idé.Den hamnar i min minnesbank.

  SvaraRadera
 6. Vilken bra idé. :)
  Jag brukar också göra den här varianten, men var ett tag sen.

  SvaraRadera
 7. Har du någon beskrivning som du kan dela med dig av?

  SvaraRadera
 8. Vilken bra idé du kommit på, har stickat 10 st Beanies från grundmönstret, stickar och virkar gärna men är inte förtjust i monteringen. Nu ska jag testa din idé. Tack för att du delar med dig!

  SvaraRadera

Vad trevligt att just du vill lämna en kommentar!