söndag 31 juli 2011

Stickning, kaffe och sol

De sista veckorna har jag nästan bara stickat mössor till Kongo och Yemenvästar och det börjar bli en del att skicka iväg. Men Beanies och västar har ni sett förut så det blir ingen bild på dem. Idag kände jag mig sugen på lite sockstickning efter att ha tittat i den här boken:

Men ordentlig som jag är (hrmmm) så tog jag fram ett UFO istället för att börja på en ny stickning. Ja, ni hör ju själva hur motsägelsefullt det låter: är man ordentlig har man väl inga UFO:n eller? Jag hade faktiskt två sockstickningar i stickkorgen som inte var färdiga, det ena var bara tårna stickade på och maskorna hade ramlat av på den ena stickan så där börjar jag nog från början. Det andra paret har jag bara en bit av skaften kvar på så dem har jag plockat fram och tänker göra färdiga.
Garnet är Frost från Gjestal och jag stickar från tån och uppåt, båda på samma gång (blev helt fast i den tekniken när jag väl provade och har svårt att tänka mig att återgå till att sticka uppifrån och ner igen). Men idag skiner solen och det är alldeles för skönt för att sitta inne så jag tillbringar en stund här istället:
på trappan i solen, med kaffe och stickning, på min rosa dyna. Igår och under flera dagar förresten så har det varit uruselt väder här. Ser ni hur mycket regnvatten det är i fågelbadet? Tömde det faktiskt igår förmiddag eftersom det rann över då. Det gäller att passa på när solen skiner! Egentligen skulle jag behöva tvätta och dammsuga men jag VET att det börjar regna om jag hänger ut tvätt så det får vänta, eller vad tycker ni?

Fortfarande semesterhälsningar
/Sanne

5 kommentarer:

 1. Dett är väl häftigt att sticka från tå och upp men jag har lite problem när jag ska fixa hälen...hmmm så jag stickar båda sockorna som vanligt på rundsticka, det mönstret sitter sedan "barnsben" om man nu kan säga så. jag tycker ändå att mina sockor funkar. Det bästa med "ditt" sätt är att man inte behöver bry sej om garnet ska räcka eller inte, det räcker så långt det gör, skaftet får bli lite som det blir och att "tån" blir väldigt fin. Kram sytanten

  SvaraRadera
 2. Har aldrig stickat från tån , måste testa någongång vart hittar man mönster till de /Kram

  SvaraRadera
 3. Den boken ligger på min vill ha lista. Hur är den?

  SvaraRadera
 4. Jannika: Boken är mycket instruktiv med många olika hälar, tår osv, MEN kanske inte riktigt så bra vad gäller mönster som det inte är så många av = hyfsat bra bok.
  Gunilla: T ex via denna länk http://www.wermland.nu/Stickning/sockor.htm
  eller skriv tå upp sockor på Google så får du upp en massa bra sidor!
  Bettan: Hälen är inga problem med det sätt jag stickar på men jag vet att det finns flera olika sätt.

  SvaraRadera
 5. Boken ser ju i alla fall väldigt inspirerande ut på framsidan!
  Jag beundrar de som stickar sockor, själv hatar jag strumpstickor, och tycker dessutom det tar för lång tid.. :-)

  SvaraRadera

Vad trevligt att just du vill lämna en kommentar!