onsdag 23 maj 2012

Sommarstickningen planeras

Hittade en video på YouTube med ett jättebra tips på något man kan använda sina restgarner till, en Log Cabin Blanket.
Vill man ha ett mönster att följa så finns det en länk till ett mönster att ladda ner, titta i texten under filmen. Men det behövs inte om man tittar på filmen! Där beskrivs mycket noggrant hur man gör och till och med hur man ska fästa alla trådar på baksidan. Eftersom jag har en massa rester av Cascade 220 stickade jag en ruta för att prova hur det blev.
Och det blev bra, så pass bra att jag fortsätter med några till. Tror det blir lagom med 3x4 rutor, varje ruta är 30x30 cm utan den svarta kant som jag tänkte skulle binda ihop rutorna. Och det är just det svarta som gör att det blir en sommarstickning, det behövs en massa ljus när man ska sy ihop svarta saker! Det kommer det förhoppningsvis att bli i sommar och då blir det perfekt att sitta utomhus och dona med detta. Eftersom jag helst vill hålla mig till samma sorts garn, även om det inte är nödvändigt, så kommer jag att få komplettera med ett par färger för att få det att gå ihop plus ett par härvor svart till ramarna. 

Fördelar: jag minskar den jättelika högen med restgarn, lättstickat, snabbstickat, bara rätstickning, snyggt, användbart. Nackdelar: mycket trådar att fästa. Fördelarna överväger helt klart så trådarna får jag väl slåss med...

Rutiga hälsningar
/Sanne2 kommentarer:

  1. Det där kommer nog att bli jättefint! Det är så fint och mjukt med rätstickat!

    SvaraRadera
  2. Jättefin, färgerna kommer man att bli så glad av!

    SvaraRadera

Vad trevligt att just du vill lämna en kommentar!