fredag 29 juni 2012

Fellowship! är klar

Jag har till och med blockat den idag och så här ser den ut!  
Den blev tvåfärgad till slut, mest för att jag inte kände för att åka 4 mil (enkel resa) för att köpa ett nystan garn. (Ha, det där tror jag inte på ens själv, att jag bara skulle köpa ETT nystan när jag väl kommer innanför dörrarna i en garnaffär.) Men jag har haft en ganska besvärlig huvudvärk några dagar så det var skönt att bara vara hemma idag och ta det lugnt. Dessutom tycker jag att det blev ganska bra med udden i en annan färg, eller? Det är samma garn, Drops Baby Alpaca Silk, som i resten av sjalen bara en mörkare lila färg. Det gick åt PRECIS två nystan av det ljusa (det räckte precis till att fästa med) och då räckte det till åtta av de nio sektionerna minus ett varv. Av det mörka gick det åt drygt hälften.

Det var första gången jag var med på en KAL och det var lite spännande att se mönstret växa fram utan att veta hur slutresultatet skulle bli. Nu förbereder jag mig för nästa, Rockefeller. Enda nackdelen med den här är väl att den är lite liten för att jag skulle kalla den sjal, det är snarare en shawlette. Men en axelvärmare är inte dumt det heller! Och snart är det semester, bara nästa vecka med!
Ha det bra i "sommarvärmen"!
/Sanne

onsdag 27 juni 2012

Fellowship! The Shawl

Jag blev så himla sugen på att sticka en sjal igen, en vanlig uppifrån och ner sjal, men kunde inte välja vilken jag skulle göra. Så hittade jag en KAL på ravelry och tänkte att jag kan ju prova den, lite spännande när man inte vet hur det kommer att se ut från början. Sjalen heter Fellowship och det är Sagan om ringens brödraskap som namnet syftar på. Därför är den uppdelad i nio sektioner och den sista delen kom i förrgår. Sjalen har kommit en liten bit längre än på bilden, jag har bara sista sektionen kvar nu och den kommer antagligen att bli i en mörkare färg. Kanske blir den bra tvåfärgad och blir den inte det så köper jag ett nystan till av ljust lila Drops Baby Alpaca Silk och gör den enfärgad.
Den blir inte så stor men lagom att ha över axlarna tror jag. Och den var kul att sticka så jag kommer att sticka ännu en KAL jag hittade på ravelry, Rockefeller. Den börjar lagom till min semester så det passar så bra. Nu återstår bara att välja vilka garner/färger jag ska ha, två ska man ha. Får se om jag har nåt som passar annars får det bli en runda till garnaffärern, stackars mig  :-) 

Ha en bra onsdagskväll!
/Sanne

onsdag 20 juni 2012

Hemlisen är nu överlämnad


och jag kan därför avslöja att det var en sjal jag stickade på. Både mönster och garn är från Drops. Sjalen är stickas i två halvor som sys samman på mitten och det var det svåraste med det här plagget kan jag säga! Den skulle sys med maskstygn och då brukar jag låta maskorna sitta kvar på stickorna och sy ett par stygn i taget och sedan släppa. Men det var helt omöjligt att få det jämnt och snyggt med så tunt garn. Jag försökte också att släppa av maskorna i förväg men då repades de bara upp. Då var jag nära att ge upp och var tvungen att gå ifrån och fundera på saken. Till slut trädde jag upp maskorna på ett grövre garn i en annan färg . Den fick sitta kvar tills jag hade sytt klart och drog sedan försiktigt bort den. Och det gick faktiskt jättesmidigt att göra så! Det enda man måste tänka på är att inte sy i extragarnet för då blir det nog problem...

Till slut fick jag sjalen blockad i alla fall. Det slutar aldrig att förundra mig hur stickningen förändras när man gör det! En liten knorvig hög vecklas ut och blir till något helt annat.
Hundratals knappnålar senare

Och så här blev den till slut. Bilden är helt kass men den ger i alla fall en aning om hur sjalen ser ut. Ca 150 cm lång skulle den bli enligt beskrivningen men den blev faktiskt lite längre för det var svårt att mäta precis hur långt man stickat eftersom arbetet ska sträckas ut så mycket efteråt. Och så tänkte jag att jag stickar tills garnet tar slut....En härva av Drops Lace skulle det gå det åt men jag fick några gram över trots att jag gjorde den lite större.

Mottagaren blev i alla fall glad och färgen, puderrosa, passar henne så bra! 


 Ha en bra kväll!
/Sanne


torsdag 7 juni 2012

En hemlis

håller jag på med just nu så jag kan inte berätta så mycket om det. Men den stickas i Drops Lace...
Och just nu ser den ut så här (tror inte att jag avslöjar för mycket med den här bilden). Visar det färdiga resultatet när den är klar och hos mottagaren. 

Men annars så har jag som vanligt en massa projekt på gång och inte bara stickningar. Jag har suttit i en hel dag hos en av ungarna och sytt gardiner. Han flyttade till en ny (och större) lägenhet med många fler fönster för ett tag sedan och passade på att önska sig gardinsömnad av lilla mamma i födelsedagspresent. Naturligtvis så kunde jag inte säga nej till det så nu har han gardiner i nästan alla fönster. Och både han och jag blev väldigt nöjda! 

Mitt i sömnaden så var jag tvungen att köpa tråd i rätt färg och i sybehörsaffären strax intill så säljer dom också garn. Så ja, fyra nystan blev det. Ett par nystan bomullsgarn som ska bli sommarsockor, jag börjar bli lite sugen på en sockstickning igen, det var längesen. Och så ett nystan av det här garnet:
Ska bli en scarf av det precis som det står på banderollen :-) Men det får vänta ett tag tror jag...

Här är den färdiga tågstickningen förresten.
Det är ingen större skillnad mot förra fotot tycker jag men så här blev den i alla fall. 

Sen stickar jag ju på lite andra saker också: en klänning i ekobomull, en kofta i lila bomullsgarn, blockhusfilten, en sjal 30 diamonds, en scarf i liljekonvaljmönster osv, lite här och lite där när lusten faller på.  Men nu ska jag fortsätta med hemlisen för där har jag ju en tidsgräns att hålla.

God kväll på er!
/Sanne