söndag 8 juli 2012

Nu är det semester

i fem veckor men jag har redan tjuvstartat med lediga dagar i torsdags och fredags. Och flera nya stickningar har jag redan hunnit börja på, jag skulle behöva vara ledig till långt in på hösten för att ha en rimlig chans att göra klart allihop...
När min Fellowship var klar så var jag sugen på att vara med i någon mer KAL och tänkte delta i Rockefeller men det skulle dröja ett tag innan den började så under tiden började jag på den här istället,
Summer Solstice Mystery Shawl KAL 2012 som redan har startat.
Och så här långt har jag kommit, väntar på nästa ledtråd som kommer på tisdag tror jag. I originalmönstret skulle det vara nuppar men jag var lite trött på sådana efter att ha pinat mig igenom en massa i hemlissjalen, så jag valde pärlor i stället. Jag får ALDRIG till det riktigt när jag stickar nuppar, de blir inte snygga hur jag än bär mig åt och jag tror att jag provat alla sätt som finns. Risken är väldigt stor att garnet, Grignasco Champagne, inte kommer att räcka eftersom jag bara hade knappt fyra nystan kvar efter förra årets semesterstickning men det ordnar sig nog, det finns ju andra garner och andra färger.

Faktum är att när jag börjar titta efter i stickkorgen så har jag sju sjalar på gång, hur kunde det bli så!? Nästan pinsamt...Men dom får jag visa allteftersom jag tar tag i dom. Kan man få extra ledigt pga överfull stickkorg, enskild angelägenhet eller så kanske?

Men jag gör ju faktiskt annat också, en babyfilt att skicka till Gambia (kolla länken högst upp i högerspalten!) tillsammans med lite annat från högarna. Har inget kort på den ännu men först virkar jag ett rutnät, (2lm, 1stolpe = landstingsmodell) i lämplig storlek och sedan trär jag i garn från ena kortsidan till den andra så att rutorna blir fyllda liksom. Hmm, det lät inte så informativt precis, får nog ta en bild och visa snart. Men det är i alla fall ett perfekt restgarnsprojekt, man kan ta vilka garner som helst egentligen och det behöver inte vara längre bitar än att det räcker att trä från en sidan av rutnätet till den andra. Har gjort flera stycken sådana filtar och de blir alltid bra!

En möbius stickar jag också på så här mitt i sommaren. Jag hittade mönstret, som jag köpt från Annie's Attic i vintras, när jag letade efter nåt helt annat och helt plötsligt så satt den bara där på stickorna.
Drops Karisma har jag använt och den är lätt-och snabbstickad, bra att-ha-med-sig-stickning. Blir den bra gör jag en till för jag blir ofta lite frusen om axlarna. Undrar om det är därför jag är så insnöad på sjalar?

Nu är det en helt underbar sommarkväll med solen som lyser från en klarblå himmel (åtminstone en stund till)  det är nästan helt vindstilla, fåglarna kvittrar lite försynt i bakgrunden, kaprifolen, lavendeln och rosorna doftar underbart, allt är lugnt och stilla. Kan semestern börja bättre?

Ljuvliga sommarkvällshälsningar
/Sanne

3 kommentarer:

 1. Mycket snygg moibus , stickade 2 i vintras men inget så fint mönster kram Märit

  SvaraRadera
 2. Verkar som du ska kunna hålla dig sysselsatt! :-)
  Det blev fint med pärlorna! jag gillar inte heller nuppar men har en favoritsjal med nuppar över hela sjalen, ett riktigt elände! :-)

  SvaraRadera
 3. Jo, jag glömde ju:
  Trevlig semester!

  SvaraRadera

Vad trevligt att just du vill lämna en kommentar!