söndag 12 september 2010

Grått eller lila det är frågan..

som jag har funderat på under helgen. Den här Harunin stickade jag färdigt för ett tag sedan men har ännu inte kommit till skott att fästa trådar än mindre att blocka den. Anledningen till att jag kom av mig var att jag inte kände mig särskilt nöjd  med färgen, tyckte den blev "blaskig". (Ser nu att den ser precis likadan ut på bild som den jag stickade till min mormor, men det gör den inte i verkligheten!) Det är absolut inget fel på garnet, mjukt och jätteskönt Alpaka fashion, underbart att ha på sig. Men, men...Fick förresten nästan två nystan över och tänkte att jag stickar en basker för att bli "av" med restgarnerna, fattades naturligtvis lite, lite för att göra den klar OCH när vi (min dotter och jag) provade den så var resåren så mjuk att  baskern ramlade av. Åter till ritbordet.

Så jag började på en ny sjal i lila istället för att se om den blir bättre. Det garnet är tunnare så det kommer att ta lite längre tid att få den färdig. Så mitt egentliga problem är väl egentligen inte vilken sjal jag ska ge bort utan vilken som kommer att vara färdig att ges bort om en månad :)
Alldeles för många projekt och alldeles för lite tid, varför har inte dygnet fler timmar? Men lite av tjusningen är väl att längta efter att få göra vissa saker? Hur mycket mönster (för att inte tala om matrecept!) har jag inte som jag förnuftsmässigt vet att jag aldrig kommer att använda, men som jag ändå plockar fram och bläddrar bland och planerar...

Grålila hälsningar
/Sanne

5 kommentarer:

 1. Där känner jag verkligen igen mig. Pärmarna fylls av allt jag vill göra, men tiden fylls inte lika snabbt tyvärr.
  Min basker ligger också för stor o väntar på en gummitråd, men det lär ju ta tid.

  SvaraRadera
 2. Svårt att ställa om sig efter semestern, tycker jag! Nu finns plötsligt INGEN tid att sticka!
  Fina sjalar du har på gång!

  SvaraRadera
 3. Skulle man ha tid att sticka jämt när man vill vore det nog inte kul, det är väl lite tjusning att få längta! Och visst behöver man både mönster och recept att bläddra bland och drömma!

  SvaraRadera
 4. Åh, de är snygga båda sjalarna! Försök att hitta orken att blocka den grå så ska du se att den blir nåt helt annat! Det gör susen!
  Vilken fin blogg du har! Roligt att du vill vara med på min utlottning!

  SvaraRadera
 5. Den blir jättefin blockad. Är övertygad om att du kommer att bli jättenöjd. Jag vill också sticka en Haruni igen. Har för mig att jag har sett en svensk översättning av beskrivningen nånstans..

  SvaraRadera

Vad trevligt att just du vill lämna en kommentar!