fredag 27 augusti 2010

Helg igen

och jag har jobbat två veckor sedan semestern. Konstigt, det känns som mycket mer...
I tisdags letade jag efter något i "garnskåpet" (har glömt vad) och råkade på några bortglömda nystan, för lite för att göra något större projekt men för mycket för att hamna i restgarnslådan. En mössa blir det i alla fall tänkte jag och det blev det, tre stycken till och med för det var så roligt att sticka något litet som blir fort färdigt. Modellen, samma för alla tre, är en basker med lite "häng" bak och är slätstickad på rundsticka och strumpstickor. Jag gillar "ekrarna" som avmaskningarna bildar på mösskullen, tycker det blir som ett mönster i sig.

Så här ser de ut från sidan, nästan i alla fall eftersom jag inte hade någon att fota dem på utan fick ta till en nödlösning ;-) Högst upp den för baskern obligatoriska "knoppen"  som först blev så lååång att den såg ut som om man hade en antenn på huvudet :-), det blev till att repa upp litegrann.

Nertill en virkad bågkant, endast som dekoration...

Något av de UFOn jag visade innan har jag inte tagit tag i än, men garnhögen minskade lite i alla fall. Allt för att kunna pressa in lite nytt...
Sedan har jag också nästan gjort färdigt ett annat projekt, en sjal som ska ges bort i present i höst. Tyvärr är jag inte helt nöjd med den. Mönstret är det inget fel på, ännu en Haruni, och inte garnet i sig utan färgen som blev väldigt tråkig i mina ögon. Det är, eller var när det fortfarande var i nystan, en ganska ljust blågrå färg, mild med lagom mycket blått. Men uppstickat blev det en blaskig, blek, tråkig grå färg och det blåa försvann helt. Ska avmaska och blocka så får jag se hur den blir färdig men just nu känns den inte så kul att ge bort. Ja, ja det är väl inte värre än att jag får göra en ny...

Ha en bra helg på er!
Hälsningar
/Sanne

3 kommentarer:

 1. Oj, du får mycket gjort! Jättetrevliga mössor, antar att de sitter bra med resårkanten och ändå inte smiter åt om huvudet...skönt!

  SvaraRadera
 2. Vilka fina baskrar, önskar jag passade i basker!

  SvaraRadera
 3. Oj ! vilka snygga baskrar,vart hittar man en sån beskrivning ?
  Du har en trevlig blogg,hittade dej hos design katrina,och kommer att kika in här flera ggr.

  SvaraRadera

Vad trevligt att just du vill lämna en kommentar!