söndag 8 augusti 2010

Sticksigt stickat

Håller just på att avmaska en sjal "Traveling Woman" i garnet Online Supersocke. Garnet innehåller både aloe vera, jojoba-olja och e-vitamin så tanken är att man ska få mjuka, sköna fötter när man använder strumpor  av det. Jag kan i alla fall intyga att man får mjuka händer av att sticka med det! (Även om garnet är lite sticksigt i mitt tycke.)
Jag ökade på mönstret både på bredden och höjden eftersom jag ville ha en större sjal än originalmönstret. Därför använde jag ungefär 275 g av garnet, har en liten tuss kvar av mina två nystan.
Färgerna skiftar från ljust turkos till skogsgrönt till mörkblått och alla färger däremellan, nästan. Hav möter skog skulle man kunna säga.Tyvärr är jag lite osäker på om mönstret i sjalen verkligen kommer till sin rätt med ett så melerat garn men nu är den så gott som färdig så det får bli som det blir. Jag återkommer med en bild när den är blockad och klar. Det blir i alla fall en färgklick till vinterjackan. Om jag nu inte ger bort den, vilket ofta händer med det jag gör konstigt nog...

Idag har jag också tagit mig i kragen och blockat min vita sjal som varit färdig nån vecka eller så. (Det är bra för mig med lite press med en blogg, den hade antagligen legat till jul annars.) Den blev jättestor! 1,5 meter på höjden och 2,5  meter bred, om inte mer, mätte inte så noga. Jag fick blocka den dubbelvikt för att få plats med den, på bilden syns alltså bara halva sjalen (jaja, syns och syns, det blir inte bra när man fotar en vit sjal på ett vitt lakan i ett mörkt rum)

Närbild på udden, sjalen ligger som sagt dubbel så det ser lite konstigt ut. Och om ni ser några mörka hårstrån så är de från hunden. Hon fäller nu, så dags tycker jag när hon gått och flämtat i värmen hela sommaren, stackarn.

Jag har fått en "beställning" på en mössa till lilla J, systerdottern. Det ska bli en mycket enkel modell i garnet Frost från Gjestal.  Ett ganska tunt garn men mössan ska passa under cykelhjälmen så det får inte bli för bylsigt. Masktätheten är 30 m på 10 cm, mössan ska vara ca 50-52 cm i omkrets, alltså måste jag lägga upp ca 150 maskor. Det är bara det att jag tycker det blir väldigt mycket.... Får väl prova mig fram, förslag mottages tacksamt! 

Stickiga hälsningar
/Sanne

3 kommentarer:

 1. Visst är det bra att blogga, man känner sig lite mer utmanad att faktiskt avsluta sina projekt, särskilt om man skrivit mycket om dem!
  Vita sjalen ser ser jättefin ut!
  150 maskor låter väldigt mycket?! Kanske du ska börja med lite resår, då räcker det kanske med färre maskor?

  SvaraRadera
 2. provsticka med 100 maskor... tror nog att det räcker, väldigt läcker färg. SJalen går inte avför hackor... nedrans vilken vacker färg, riktigt hav, en favoritfärg skulle man kunna säga, allt som går i blå/grön/turkos gillar jag skarpt. Kram sytanten

  SvaraRadera
 3. Det var kul att jag hittade hit till dig, jag lägger mig som följare :-)

  SvaraRadera

Vad trevligt att just du vill lämna en kommentar!